10 apps

Omdat tegenwoordig niemand zonder zijn telefoon kan en iedereen het zo druk heeft, helpen bepaalde apps je toch behoorlijk in het dagelijks leven. Je hebt natuurlijk de populaire apps zoals Facebook, Gmail en WhatsApp. Maar misschien ken jij deze apps nog niet die je leven een stuk makkelijker maken. Ik ben super enthousiast over deze 10 apps dus lees snel verder voor meer info!

1. Wunderlist

wunderlistWunderlist is de makkelijkste manier om dingen gedaan te krijgen. Het is een soort takenlijst die je kan afvinken maar dan meer. Of je er nou een bucketlist mee wilt maken, een boodschappenlijst of een to do lijst, het kan allemaal. Jij geef het een naam en deelt het met je beste vriend, die schrijft er weer wat bij of geeft er commentaar op. Je kan het natuurlijk ook allemaal lekker voor jezelf houden. Ook is deze app overal te gebruiken, van je telefoon tot tablet en computer.

Android | iOS

2. Skoupy

ScoupySkoupy is een persoonlijk voordeel-app. Je kan zelf selecteren welke merken of winkels jij wilt volgen zodat je altijd weet wanneer jouw favoriete product in de aanbieding is of welke aanbiedingen er zijn in jouw favoriete winkel. Alle soorten winkels die jij je kan bedenken staan erin, zodat je altijd alle koopjes bij kan houden. Ideaal! Skoupy heeft ook een eigen site.

Android | iOS

3. Next Lock Screen

next lock screen

Next Lock Screen is een app waarmee je opeens veel meer met je lock screen kunt doen dan normaal. Zo is het mogelijk direct agenda-items te zien, berichten te versturen of apps te openen, zonder je telefoon te ontgrendelen. Ik merk zelf dat ik veel minder moeilijk hoef te doen als ik even snel iets wil doen. Heel handig en je hebt een kort en duidelijk overzicht van je meest gebruikte apps.

Android

4. Pocket

pocketAlweer zo een handige app. Pocket is de beste manier om al je artikels, video’s en nog veel meer op te slaan. Zo sla je veel artikels op die je bijvoorbeeld wilt delen bij je favorieten. Alles wat je opslaat kan je sorteren op artikels, video’s, afbeeldingen en je kan het ook met je vrienden delen.

Android | iOS


5. QualityTime

QualityTimeTegenwoordig heeft iedereen zijn telefoon wel bij de hand. Hoe vaak kijk jij hier eigenlijk op per dag? En welke apps gebruik jij het meest? Bewuster worden hiervan? Dan is deze app perfect voor jou. Je krijgt een goed inzicht hoe verslaafd jij eigenlijk aan je telefoon bent, aan welke apps of juist niet natuurlijk.

Android


6. JEFIT

jefit

JEFIT is de perfecte app voor onder andere krachttraining gesorteerd bij duizenden workouts. Van powerlifting tot yoga poses en kettlebell workouts. Sla je favorieten workouts op of bekijk de meest populaire. Deze app is geschikt voor mannen als vrouwen met tig verschillende doelen. Voor iedereen zit er wat tussen en ook super handig voor thuis!

Android | iOS

7. Focus Lock

focuslockFocus Lock is ideaal als je snel afgeleid bent of als je gefocust moet zijn als je bijvoorbeeld moet leren. Als jij moeite hebt om van je telefoon af te blijven terwijl jij voor een examen moet leren of een deadline voor je opdracht hebt gebruik je Focus Lock. Je selecteert de apps die jou het meest afleiden (bijvoorbeeld WhatsApp, Facebook en Instagram) en blokkeert deze tijdelijk zodat je daar geen meldingen van krijgt en er stiekem op kan kijken. Je kan zelf instellen hoelang deze apps geblokkeerd moeten blijven. Even helemaal niets, geen meldingen en berichten op je telefoon en jij bepaalt welke. Even aan pauze toe en je social media door scrollen? Dit kan je ook van te voren instellen bij je tijdelijk geblokkeerde apps. Let op! Als jij instelt dat je een uur niet op Facebook kan, dan kan je dat ook echt niet!

Android

8. Twilight

Twilight

Met Twilight bescherm je je nachtrust. Het laatste wat veel mensen zien voor het slapen gaan is het beeldscherm van hun smartphone. Door het blauwe licht wordt je slaapritme verstoord. Deze app zet het blauwe licht om in rode tinten. Je kan instellen dat deze app gelijkt loopt met de juiste tijdzone. Zo hoef je niet steeds je instellingen aan te passen. Ik heb deze altijd aan staan op mijn telefoon (behalve als ik ga stappen). Let wel op, als je een foto wilt maken (als het buiten donker is en dus de app geactiveerd is) moet je deze app wel even uitzetten anders wordt je foto aan de rode kant.

Android | iOS

9. Skyscanner

skyscanner
Skyscanner is super handig om snel goedkope vliegticket te vinden. Je vergelijkt prijzen van miljoenen vluchten en honderden luchtvaartmaatschappijen. Het kan je soms aardig wat geld schelen als jij een dag eerder of later vertrekt waardoor het met deze app ideaal is om een zo goedkoop mogelijk vliegticket te vinden. Ik gebruik deze tegenwoordig altijd als ik een vliegticket boek.

Android | iOS

10. LastPass

lastpassLastPass is de ideale wachtwoordbeheerder. Deze app slaat al je wachtwoorden en gebruikersnamen op zodat jij de nooit meer hoeft te onthouden. Het aller belangrijkste is dat jij je hoofdwachtwoord onthoud, de rest hoeft niet meer. Ik heb zelf vaak zoveel wachtwoorden dat ik alles door elkaar haal of weinig gebruikte accounts nooit onthoud. Dus ik zeg nooit meer zonder deze app!

Ohja, je kan hier ook je bankrekeningnummer, creditcard of allerlei lidmaatschappen in opslaan. YES, ik zeg doen!

Android | iOS

Natuurlijk zijn er tegenwoordig nog zoveel meer goede apps. Weet jij er nog meer? Of gebruik jij een van deze apps?

Written by lonneke

  6 Comments

 1. Raymond April 14, 2015 at 9:22 pm Reply

  – Relax and sleep van Mizu. Achtergrond geluiden instellen voor het slapen.

  – aTimeLogger van BGCI, hiermee meet je jouw activiteit, zoals studeren of werken, tevens kun je activiteiten aanmaken.

  – Simple mind van ModelMaker Tools. Voor het maken van mindmaps

  • lonneke April 23, 2015 at 11:29 am Reply

   Super Raymond! Handige apps, bedankt voor het delen!

 2. Josan April 16, 2015 at 6:45 am Reply

  Handig lijstje. Sommige kende ik al andere niet. Nu ik een nieuwe smartphone heb, kan ik weer kiezen uit duizenden apps. Dit is een handig overzicht van degenen die echt nuttig zijn.

  • lonneke April 23, 2015 at 11:28 am Reply

   Dankje Josan! Tegenwoordig zoveel keus inderdaad. Zo zijn een aantal nuttig geselecteerde altijd handig dacht ik zo! :-)

 3. Nienke April 24, 2015 at 9:28 pm Reply

  Handige apps! Alleen jammer dat die apps die ik wel zou willen downloaden alleen voor Android zijn en ik een iPhone heb, haha

  • lonneke April 26, 2015 at 7:42 pm Reply

   Dat is inderdaad jammer Nienke :(
   Dat heb ik zelf vaak ook hoor, als ik een leuke app heb gevonden is die net weer niet beschikbaar voor mijn eigen telefoon. Maar misschien komt het in de toekomst nog!

Leave a Comment