top of page

Hoe zet je video krachtig in, 5 tips

Ik werd enorm geïnspireerd door het interview met YouTuber Jenny Hoyos. Ze heeft gemiddeld maar liefst 10 miljoen views per video, daar kunnen we zeker iets van leren en deel ik graag met jullie! Hierbij 5 tips duidelijk uitgelegd.

 

1. Geef je eigen draai aan je video

Je hebt geen uniek onderwerp nodig, geef er jouw eigen draai aan. De originaliteit ligt in jouw unieke aanpak want over elk onderwerp is al een video te vinden.

Daarbij zorgt het kopiëren van anderen voor achterstand. Niemand is zoals jou, originaliteit maakt je onderscheidend. Het verschil zit hem in de aanpak! 

 

2. Wees duidelijk én verrassend in je video

Dit is een mega simpel maar superhandig trucje: vertel heel duidelijk wat er gaat gebeuren, geef er ook een leuke draai aan! Zorg ervoor dat het niet te voorspelbaar is, maar wel lekker verrassend.

 

Laten we eerlijk zijn, met een voorproefje van het einde aan het begin van je video zit je meteen goed. Zo van: "Dit staat je te wachten, mensen!"

En vergeet die emotionele reacties niet, hè! Begin je video met iemand die lacht of mega verbaasd is, dat maakt kijkers nieuwsgierig naar hoe ze in die hilarische of verrassende situatie zijn beland.

En check dit: je video moet zo klip en klaar zijn dat je het nog steeds snapt als je het zonder geluid en ondertiteling kijkt.Video tips

 

3. Varieer in snelheid, dit maakt je video krachtig

Bij video ben jij als maker degene die bepaalt hoe snel jouw video verloopt. Maar pas op, het is belangrijk dat dit in het juist tempo gaat anders haken kijkers af:

 

Jij moet je dus goed inleven in hoe de kijker jouw video ervaart. Dat betekent dat de "makkelijke stukken" vliegensvlug voorbij moeten razen, terwijl de "moeilijke stukken" juist een tandje langzamer mogen.

 

Hier is het geniale plan dat Jenny voorstelt:

  • Het eerst stuk in je video mag lekker snel gaan

  • Geef het midden een beetje gas terug, maak het iets langzamer zodat ze even kunnen bijkomen

  • Klap die snelheidsmotor weer open bij het hoogtepunt van je verhaal.

  • En als je naar de ontknoping gaat, doe het dan rustig aan (gemiddeld tempo, weet je wel).

  • Sluit af met een knal, maak het einde snel. Eindig abrupt.

En zo maak je van jouw video een absolute achtbaan van emoties en avonturen.

 

4. Gebruik “content buckets” voor vindbaarheid

Om ervoor te zorgen dat mensen jou beter kunnen vinden, moet je slim gebruik maken van wat we noemen "content buckets". Dit zijn soorten onderwerpen of formats die de kijkers gelijk kunnen herkennen. Jenny, onze geweldige guru op dit gebied, zegt:

 

"Buckets zijn eigenlijk herhaalbare formats. Ik probeer die van mij te bouwen rond heel vergelijkbare titels. Bijvoorbeeld, mijn bucket zou zijn: '$1 fastfood item versus restaurant'... YouTube denkt dan: "Ah, de kijkers vonden het leuk toen ze '$1 pizza' maakte. Ze gaan het ook tof vinden als ze een $1 sandwich of $1 burger maakt."Video

 

5. Optimaliseer voor de laatste seconde

Je moet zorgen dat jouw video tot de laatste seconde boeiend blijft. Waarom? Nou, de algoritmes op platforms houden in de gaten hoeveel procent van de kijkers de video helemaal uitkijkt. Dat heet 'retention'.

 

Dus...

 

Het is super belangrijk dat je kijkers geboeid blijven tot de aller-allerlaatste seconde. Anders kan dat een negatieve impact hebben op je retention.

 

En wat betekent dat?

Dat het algoritme denkt dat mensen voortijdig afhaken.

 

En wat gebeurt er dan?

Minder views voor jou.

 

En dat wil je natuurlijk niet. Dus, hou die kijkers vast tot de laatste seconde.

Commenti


bottom of page