top of page

5 tips om je drone vlucht voor te bereiden

Yes! Je drone is ready to go, je batterijen zijn opgeladen en alles is ingepakt. Oftewel klaar om te gaan vliegen. Toch? Voorbereiding is altijd het halve werk. Na 4 jaar ervaring met het vliegen van mijn drone geef ik je graag wat tips die ik zelf ook eerder had willen weten. En dan ga ik er hier vanuit dat je gaat vliegen om voor jezelf mooie plaatjes te schieten.
1. Op zoek naar een locatie

Als eerst ga je op zoek naar een mooie locatie. Google maps is je grootste vriend. Je kan op verschillende kanalen naar inspiratie zoeken zoals Pinterest, Google of Instagram. Maar grotendeels begin ik altijd bij Google Maps Satelliet. Zo kan je alles goed van bovenaf zien en zoeken wat mooi is om van bovenaf te shooten. Ook kan je bijvoorbeeld 'molens' of 'ecoduct' intikken waardoor je alle locaties met molens of ecoducten te zien krijgt.


2. Mag je er wel of niet vliegen?

Er zijn altijd veel vragen op gebied van regels met het vliegen met drones. Je mag bijvoorbeeld niet hoger dan 120 meter en moet je drone altijd in het zicht houden. Ga naar GoDrone om te checken wat de No Fly Zones zijn. Op deze manier houd ik vaak Google Maps en GoDrone naast elkaar.


3. Tijdstip

Daarna kijk ik wanneer ik wil gaan vliegen en wat een passend tijdstip is. Meer over de beste tijdstip om te vliegen met je drone? In de ochtend is het vaak lekker rustig dat vind ik persoonlijk fijner vliegen.

4. De precieze plek

Ook check ik alvast waar je kan parkeren en op welke plek ik precies wil gaan staan. Geloof me, dat scheelt zoveel tijd. Als je bijvoorbeeld met zonsopgang wilt vliegen en je moet nog een parkeerplek zoeken en naar een geschikte plek lopen heb je kans dat de zon niet meer op een mooi punt staat of je gouden uurtje voorbij is. Ook is het fijn als je niet hoeft te haasten en je de tijd hebt om rustig te vliegen en je settings goed te zetten.


5. Wat neem je mee?

Het is fijn om een lijst voor jezelf te maken met wat je mee moet nemen. Dit is vooral handig als je nog niet zo vaak hebt gevlogen. Ik heb in 'to do' een drone lijst gemaakt. Hier staat precies in wat ik mee moet nemen. Je hoeft maar 1 ding te vergeten en je bent voor niets naar die plek gereden omdat je dan niet kan vliegen. Ik ben bijvoorbeeld het snoertje van de controller naar mijn telefoon wel eens vergeten, of ik had de verkeerde meegenomen. Of mijn telefoon was niet goed opgeladen. Daarom is een power batterij ook altijd handig om mee te nemen als je je telefoon gebruikt met vliegen.


Er zullen nog zoveel meer tips zijn. Heb jij nog een goede tip? Laat het in de reacties weten!

Comments


bottom of page